Sokolov: Čtvrtmaraton a Barevný běh přilákaly stovky běžců (TV Západ)

0

sokolov, čtvrtmaraton, barevný běh, ladislav sedláček, policie čr, kateřina böhmová


Týden sportu a zábavy v Sokolově vyvrcholil o uplynulém víkendu. Na start čtvrmaratonu, který vedl nejen ulicemi města, ale i jeho okolím, se postavily stovky účastníků.

Samotnému závodu předcházela rozcvička pod vedením trenérky ze zdejšího fitnesscentra a společné focení.

Pak už následovala slavnostní fanfára a hromadný start. Do cíle nakonec doběhlo 444 mužů, žen a dětí. Cestou je provázel i hlavní organizátor akce.

„Pro mě jako pro organizátora bude nyní následovat to, že vezmu motorku, pojedu po trase a budu kontrolovat závodníky. Poté je na motorce dojedu a přesouvám se rovnou na Barevný běh, který je na Starém náměstí od dvou hodin do půl čtvrté zhruba,“ vysvětlil ředitel pořádajícího MDK Sokolov Ladislav Sedláček.

A Staré náměstí proměnilo v barevnou arénu kam postupně dobíhali účastníci akce. V cíli je čekala medaile za účast a diskotéka pod širým nebem.

Na Bohemii mezitím probíhala akce Den s Policií ČR.

„Návštěvníci tady budou moci vidět různé složky Policie ČR, od pyrotechniků, Pořádkové policie, Cizinecké policie, složku, která se zaobírá zbraněmi apod. Budou zde aktivní i pasivní ukázky. Když se rozhlédnete, jsou zde již vystavena policejní vozidla. K vidění zde bude i speciální policejní vozidlo. Přijede i BMW i8, což je sportovní vozidlo na dálnice. Zkrátka spoustu zajímavých věcí. Je zde zhruba 220 policistů. Je to dáno i tím, že zde máme policejní opatření právě v rámci celého Sokolovska. Probíhá zde čtvrtmaraton a další různé akce. Někteří policisté jsou přímo zde na place, jiní jsou zase rozprostřeni po Sokolově,“ vysvětlila policejní mluvčí Kateřina Böhmová.

Odpolední program zahrnoval mimo jiné i koncert Hudby hradní stráže, vystoupení rockových kapel a vrcholem tradiční soutěž ohňostrojů. Ze čtyř soutěžních zemí nakonec brali prvenství Němci před 20 tisíci přihlížejícími.

„Finančně největší díl má město Sokolov, všem zastupitelům patří veliké díky. Potom máme naše sponzory a partnery. Dále máme hodně partnerů na reklamu, Karlovarský kraj nám dává peníze, Euregio Egrensis nám také na to dává peníze. Já jsem spokojený, protože peněz jsme sehnali poměrně dost. Celý den vyjde zhruba na milion korun. Ale jak říkám, je to postavené tak, že půlka je z rozpočtu města a druhá půlka je opravdu od partnerů, sponzorů a od všech lidí, kteří nám přispějí nějakou částkou nebo věcnými dary,“ doplnil Sedláček.

Spousty fotografií a živých vysílání z celého dne najdete na profilu Městského domu kultury Sokolov.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář