Region: Kraj rozdělí miliony na opravy sportovišť (TV Západ)

0

karlovarský kraj, sportoviště, sportovní oddíl, příspěvky, opravy, jana vildumetzová, dotace


Amatérské tělovýchovné jednoty a sportovní kluby z Karlovarského kraje mohou i v letošním roce požádat o dotace na obnovu a údržbu svých zařízení.

„Měli jsme o to velký zájem. Je to na investiční a i na neinvestiční akce. Takže například je možnost se přihlásit i na pořízení nové sekačky, udělat nějakou přestavbu, vestavbu, která souvisí s tím daným sportovištěm, sportovním zařízením. Mohou získat z toho dotačního titulu částku až 150 tisíc korun a 30 % musí uhradit ze svých finančních prostředků. S každým dotačním programem je spojena administrativa a jasná pravidla. Od letošního roku jsme zavedli, že se žádost může podat elektronicky. Tzn., že pokud jí podá žadatel, tak pak se tady asi do 10 pracovních dní musí dostavit s těmi náležitostmi. Ke každému dotačnímu programu, který kraj vyhlašuje, je daný pracovník, najdete to na našich webových stránkách, který vám popřípadě pomůže s vyplněním žádostí a i těch daných příloh, které jsou potřebné,“ vysvětlila hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová.

Oproti roku 2017 došlo k navýšení finančních prostředků. Žadatelé si mezi sebou rozdělí celkem 6 milionů korun. Žádosti budou přijímány v termínu od 1. do 30. dubna. Podrobné informace jsou k dispozici na webu karlovarského kraje.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář