Projekt Můj nápad pro Sokolov byl poprvé prezentován před veřejností

0

sokolov, můj nápad, prezentace, veřejnost, projekt, debata, studentské zastupitelstvo, občané, kritérium, dokumentace


Veřejné představení projektu Můj nápad pro Sokolov spojené s debatou se poprvé uskutečnilo ve středu 16. října v Městské knihovně v Sokolově. Ještě předtím se o prvním ročníku této akce dozvědělo na svém prvním letošním zasedání Studentské zastupitelstvo.

V knihovně, kam bohužel nedorazilo tolik lidí, kolik by si připravovaný záměr města zasloužil, se postaral o úvod k projektu místostarosta Jan Picka. Podrobného výkladu se poté ujala vedoucí odboru finančního a školství Barbora Bardonová. Přestože se projekt Můj nápad pro Sokolov teprve rozjíždí, z řad veřejnosti už vzešly dva návrhy.

Debata k projektu se týkala právě prvních nápadů i smyslu projektu. Nechybělo ani představení některých záměrů navržených veřejností v jiných městech. Jak vlastně projekt Můj nápad pro Sokolov funguje? Občané města na základě stanovených kritérií předloží své návrhy, projekty budou na příslušných odborech městského úřadu posouzeny podle proveditelnosti projektu, jeho finanční náročnosti a dalších kritérií. O výběru projektů navržených k realizaci poté rozhodne svým hlasováním zastupitelstvo města. Projekt Můj nápad pro Sokolov by měl sloužit k realizaci konkrétního opatření, které bude prospěšné občanům města Sokolov, případně návštěvníkům, a přispěje ke zkvalitnění veřejného prostoru města.

Pro první ročník projektu Můj nápad pro Sokolov je navrhována k využití částka ve výši jeden milion korun. Tato suma by měla posloužit na realizaci dvou projektů. Maximální částka zahrnuje náklady na vlastní realizaci a nezbytné náklady na související projektovou, případně jinou dokumentaci.

Další informace k projektu Můj nápad pro Sokolov najdete zde.


Zdroj: město Sokolov



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář