Kynšperk: Nové dětské hřiště bude pod kamerami (TV Západ)

0

kynšperk, hřiště, děti, houpačky, prolézačky, investice, svoboda, ddm, škola, kamery, bezpečí


V den zahájení letošního školního roku bylo pro děti v Kynšperku otevřeno zbrusu nové a velké hřiště. Nachází se v Areálu zdraví a na jeho slavnostní otevření jsme se zajeli podívat s kamerou.

„My jsme to nazvali centrální. Samozřejmě nemusí být centrální, může být navštěvováno dětmi, které bydlí tady v okolí, ať je to náměstí SNP, které je nejblíž – tady ty rodinné domky. Samozřejmě jsme vedle školy a Domu dětí a mládeže, takže si myslím, že kdykoliv ty děti sem mohou. My jsme ho nazvali centrální z toho důvodu, že jsme chtěli udělat jedno větší hřiště, když se podíváte na ten rozměr, tak je celkem hezké, aby i ty děti, které budou mít v letních měsících nebo v hezkém počasí, v odpoledním zaměstnání nebo budou dělat nějakou činnost v Domu dětí a mládeže, mohly jít třeba i sem. Plánujeme, že vedoucí z Domu dětí a mládeže by sem chodili a dělali by zde jednou týdně pro děti nějaký program – např. zpívání, tancování, atd. Takže i z tohoto důvodu jsme to hřiště dělali,“ popsal starosta Kynšperka Tomáš Svoboda.

Herní prvky, mezi kterými jsou prolézačky, hrad, houpačky, kolotoče i pyramida a další atrakce, vyšly spolu s oplocením na milion korun.

„To je jenom vybavení hřiště. Chceme, aby to hřiště trošku vydrželo, protože ne všichni se k tomu chovají slušně, takže hřiště bude pod 24 hodinovým kamerovým dozorem. Budou zde přimontovány kamery – už jenom kvůli bezpečí, kdyby se něco stalo a potom se bude něco šetřit, apod. Hlavně také kvůli lidem, kteří sem chodí, nechtějí se povozit, ale chtějí nám to zničit. Takže i z tohoto důvodu chceme, abychom to hřiště nějakým stylem ochránili,“ uvedl Svoboda.

Hřiště ještě bude pravděpodobně osázeno dřevinami, aby v horkých letních dnech našli rodiče stín k posezení. Zkrátka nepřišla ani další hřiště ve městě.

„V rámci výběrového řízení jsme počítali s tím, že bychom chtěli doplnit nebo obnovit některá stará hřiště. Takže v rámci vybavení tohoto hřiště prvky, nám dodavatel některé prvky dodal navíc. Doplnili jsme hřiště např. u bývalé pískovny anebo některá hřiště, kde již prvky dosluhovaly. Takže jsme je obnovili. Myslím si, že si každý může v současné době, když si vezmete, že je v Kynšperku 10 nebo 12 dětských hřišť, což nepočítám toto centrální, vybrat v dostupné vzdálenosti ze svého domova některé hřiště, které může navštívit,“ dodal Svoboda.

Během slavnostního otevření si vyzkoušela atrakce skupinka dětí, kterým pak rozdali zástupci města balónky. Zároveň je požádali, aby své hřiště dávaly pozor a neničily jej.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář