Kynšperk: Na čtvrtém plese města vystoupila i Petra Černocká (TV Západ)

0

kynšperk, reprezentační ples, gerhard schneider, tomáš svoboda, šarkani, skupina glamour, petr čimpera, petra černocká, saxana, tombola, barmanská show


Čtvrtý reprezentační ples města Kynšperka se odehrál v sobotu 10. února v prostorách zdejšího pivovaru. Kromě zajímavého programu nabídl i prostor pro oslavu státnosti. Akce se zúčastnil také starosta partnerského města Himmelkron Gerhard Schneider s chotí.

„Tento ples pořádáme v roce stého výročí, kdy samozřejmě plánujeme oslavy na celý rok, vzniku samostatného československého státu. Jedna z těch prvních oslav ke vzniku státu je i náš reprezentační ples,“ uvedl starosta Kynšperka Tomáš Svoboda.

Kromě úvodního welcome drinku čekalo na každého příchozího občerstvení i láhev vína. Hned v úvodu rozehřála příchozí skupina Šarkani.

Po slavnostním zahájení starostou města se představily členky taneční skupiny Glamour na hudbu úspěšného filmu Flashdance.

Moderátor Petr Čimpera pak pozval na pódium Petru Černockou. Ta zazpívala v doprovodu kytaristy Jiřího Pracného.

„Já na těch plesech mám trošku problém, protože vystupuji jenom s kytaristkou, tak jsme zařadili i nějaké halfplaybacky, aby to bylo trošku rychlejší, ale „cajdáky“ hrajeme s kytarou. Takže bylo Koukej, broukej, Náklaďák, všechno z těch písniček - Hádej mámo, kdo to byl - ty starší a asi dvě novější - spíše takové, aby se na to dobře tančilo. Jinak já jsem taková sentimentální, mám raději pomalý,“ svěřila se zpěvačka a herečka Petra Černocká.

Pracovní diář má známá představitelka Saxany stále plný.

„Já vždy plánuji, že nebudu nic plánovat. Ono se to tak nějak hrne samo. Nevím čím to je, že s postupujícím věkem mám čím dál tím více vystoupení. Už to vypadalo, že to půjde tak jako do klidu, a nyní už mám na příští rok zase - a dopředu a dopředu a pořád někdo volá, tak mám radost, že zájem ještě je,“ přiblížila zpěvačka.

V našem regionu vystupuje častěji než jinde a má pro to své vysvětlení.

„Já musím říci, že Karlovarský kraj ano, také Mostecko, sever, Ústí. Tam jezdím nejčastěji. Nevím proč, ale nejezdím směrem do Budějovic. Tam je přeci také pěkně. Ale to je možná tím, že já jsem taková. Mám ráda ty okraje, ty Sudety. Mám chalupu v severních Čechách, tak mám vztah k té přírodě, která je taková na tom okraji. Ta kotlina – ta je fádní,“ s úsměvem konstatovala Černocká.

Pro hosty byla jako každoročně přichystána zajímavá tombola.

„Tombola je za námi, to asi moc dobře vidíte, máme tady zhruba 200 cen – televizi, kávovar, topinkovač, radiomagnetofon nebo s CD. Myslím si, že každý si přijde na své. Tombola ale není o tom, přijít vyhrávat nějaké ceny, ale o tom, aby se člověk pobavil,“ dodal starosta Svoboda.

Program doplnila barmanská show. 



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář