Karlovy Vary: Město zatím funguje v rozpočtovém provizoriu (TV Západ)

0

karlovy vary, rozpočet 2019, pfeffer ferklová, investice, epc


Na první letošní tiskové konferenci po jednání Rady města Karlovy Vary, představilo vedení mimo jiné upravený rozpočet na letošní rok. Je sestaven jako vyrovnaný s příjmy i výdaji ve výši 1,373 miliardy korun.

Kapitálové výdaje, tedy investice, plánuje město ve výši 353 milionů korun.  

„Rozpočet, co se týče návrhu, je již připraven a je na vývěsce. Tzn., že se k němu nyní mohou občané vyjadřovat. Předpokládáme, že 24. ledna by návrh rozpočtu šel do zastupitelstva. V případě, že bude přijat, začne ihned platit. Město je v současné době v rozpočtovém provizoriu,“ uvedla primátorka města Karlovy Vary Andrea Pfeffer Ferklová.

Město předpokládá letošní daňové příjmy o 9 % vyšší než loňské. Naopak u nedaňových počítá s částkou o 5 % nižší. O pět milionů na celkových 92 se má zvýšit běžný výdaj na dopravní obslužnost. O milion korun, na celkových 55 vzrostou výdaje na bezpečnost a veřejný pořádek. Celkem 115 milionů město vyčlenilo na opravu Mlýnské kolonády, 16,5 pak na kolonádu Sadovou. 

„Vycházeli jsme z návrhu rozpočtu, který byl navržen ještě minulým vedením. Rozpočet jsme svým způsobem upravili o investice, které si myslíme, že pro město zatím nejsou potřeba, jako byly EPC projekty apod. Navyšovali jsme částky např. na sport a kulturu. Ale jinak jsme vycházeli z toho, co již bylo připraveno,“ doplnila Ferklová.

Občané města mají možnost se do 23. ledna k rozpočtu vyjádřit, den poté o něm budou jednat zastupitelé. 

https://mmkv.cz/cs/system/files/eud_dokumenty/ud_navrh_rozpoctu_2019.pdf



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář