Karlovarsko: Bral si zálohy. Zakázky ale nerealizoval

0

karlovarsko, zednické práce, záloha, zakázka, škoda, policie, klient, zpronevěra


Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání šestačtyřicetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání přečinu zpronevěry.

Ten se měl totiž jako podnikatel v oboru zednictví neoprávněně obohatit na svých klientech, od kterých měl vybírat zálohy na domluvené zakázky, které ovšem ve většině případů nedokončil či vůbec nezačal realizovat.

Například od jednatele jedné z chodovských společností si měl vzít zálohu na vestavbu kanceláře v hale firmy. Z peněz měl zakoupit materiál, ale poté provést jen část domluvené práce a i přes opakované urgence je kompletně nedokončil.

Od osmadvacetileté ženy si měl vzít finanční zálohu na rekonstrukci koupelny. Také v tomto případě měl vykonat pouze minimum z domluvené práce a poté navíc z koupelny odcizit část sprchového koutu a vstupní dveře určené k renovaci.

A takto měl postupovat ve dvou dalších případech, kdy si znovu vzal finanční hotovost jako zálohu na výrobu dřevěného schodiště či výstavbu pergoly. Tyto domluvené zakázky ale nezačal vůbec realizovat, se svými zákazníky měl přestat komunikovat a peníze si ponechat pro svoji potřebu.

Svým jednáním měl způsobit celkovou škodu téměř 130 tisíc korun.

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

nprap. Jakub Kopřiva



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář