Jaké kousky nábytku vybrat pro moderní zahradu?

1

Pořídili jste si vysněný dům se zahradou, zařizujete venkovní části v modernějším duchu a řešíte, jaký zahradní nábytek si pořídit? Alespoň menší stolek se židlemi, nebo křesílky je základ, ale pro navození té správné atmosféry a vytvoření uklidňujícího relaxačního prostředí lze určitě doporučit poněkud více.

Pohodlné zahradní lehátko je pro chvíle relaxu vhodnější, než židle, nebo křeslo

Zahradní židle, nebo křeslo není pro odpočinek vůbec špatné, ale čtení oblíbené knížky, nebo popíjení kávy, případně drinků na při odpočinku na lehátku posune slovo relax na mnohem vyšší úroveň. Určitě lze doporučit zahradní lehátko s nastavitelným opěradlem, na kterém lze trávit čas vsedě s nohama nataženýma dopředu, nebo jen tak ležet s opěradlem nastaveným do vodorovné polohy. Pokud nebudete pořizovat lehátko v provedení s kovovým rámem a umělou textilií, pak lze doporučit dokoupit i polstr na lehátko, které změkčí ložnou plochu a zpříjemní chvíle odpočinku. Můžete vybírat z lehátek plastových, kovových, ratanových, nebo dřevěných. V případě dřevěné varianty počítejte stím, že budete muset dát lehátku alespoň jednou ročně pravidelnou údržbu, ostatní materiály jsou pak zcela bezúdržbové.

Zahradní lavička ze dřeva vytvoří oázu klidu v koutě zahrady

V menších zahradách bude set nábytku naprosto dostačovat, ale pokud máte větší zahradu, případně zahradu přírodnějšího rázu, nebo zahradu ve svahu, pak určitě zvažte i pořízení zahradní dřevěné lavičky. Set nábytku totiž chcete instalovat co nejblíže domu proto, abyste z něj měli dobrý dohled nad dětmi a aby nebylo nutno nosit veškeré pokrmy a nádobí příliš daleko. Zahradní dřevěná lavička může být ale naopak umístěná v odlehlejším kousku zahrady, kde je naprostý klid a ideálně i hezký výhled do krajiny, takže můžete na takovým místě relaxovat, případně přemýšlet opravdu na maximum. V kurzu jsou v dnešních dnech především dřevěné zahradní lavičky z tvrdého a pevného teakového dřeva, které je možno umístit i do chladnějších a vlhčích zákoutí zahrady bez toho, aby dřevo rychle stárnulo.


Autor: David Kuba Článek může obsahovat komerční sdělení.

Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář