Hranice: Město posílí kamerový systém

0

hranice, odpad, nezodpovědní lidé, černé skládky, kamerový systém


Noční můrou Hranických jsou černé skládky především u separačních nádob a odpadky, které nezodpovědní lidé odhazují ve městě.

U laviček v centru města uklízí pracovníci Technických služeb prakticky denně. Přitom kousek od laviček jsou odpadkové koše. Nepořádek kazí vzhled a dojem z města. Dalším místem, kde je nepořádek jsou autobusové zastávky. Objevily se názory, že by zděné stavby měly být vyměněny za průhledné, aby zmizela určitá anonymita těch, kteří zde dělají „neplechu.“

Starosta města není příznivcem bourání čehokoliv, město se snaží místa upravovat. Především se začalo jednat s provozovatelem hranického kamerového systému o jeho rozšíření. Kamery by mohly přibýt ve Studánce, kde se navíc bojuje s velkým nárůstem černých skládek odpadu. Nové kamerové „body“ budou i v Hranicích.

Vedení radnice zatím nebude zveřejňovat, kde nové kamery budou. Ale věří, že se díky tomuto systému bude lépe dařit bojovat s vandalstvím a nepořádkem v ulicích. Zároveň bude kamerový systém modernizován a rozlišení zařízení bude mnohem lepší. Navíc bude možné jej v dalších letech rozšiřovat. Kamerový systém je především určitý druh prevence a slouží také jako podpůrný způsob při analýze a dokazování nekalé činnosti.

Starosta průběžně jedná i s Policií České republiky. Drobná kriminalita, při které vznikají škody do určité výše, se velmi těžce dokazuje, a ještě hůře postihuje. Vše se řeší jako přestupky. Ve městě Hranice nemají přestupkovou komisi a tyto věci zajišťuje město Aš.

Zdroj: město Hranice


Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář