Chodov: Představení pro školáky navštívily tisíce dětí

0

chodov, představení, školáci, děti, návštěva, program, mládež, kultura, divadlo, koncert, film, pohádka, projekce


Více než devět tisíc dětí navštívilo za uplynulý rok 2017 Kulturní a společenské středisko v Chodově v rámci programu Mládež a kultura. Ten v současné podobě běží už od roku 1997 a nabídl pro družiny, chodovský stacionář a žáky základních, mateřských i středních škol stovky nejrůznějších představení.

Školáci a studenti tak měli možnost v minulém roce zhlédnout 25 filmů (2 214 žáků), 29 divadelních her či pohádek (4 139 žáků), devět koncertů (1 909 žáků), jednu besedu (161 žáků) a čtyřikrát vzdělávací projekt Svět kolem nás (598 žáků).

Posledně zmíněná akce se řadí mezi nejoblíbenější projekty v celém Česku. Jeho posledního dílu se zúčastnilo téměř 90 000 žáků a studentů z České republiky a bezmála 50 000 dětí ze slovenských škol.

V loňském roce nabídl Svět kolem nás projekci a povídání s názvem Vietnam – brána do Indočíny, v předchozích letech se pak mluvilo o Peru, Indii, Mexiku a Austrálii.

Mládež a kultura si klade za cíl mimo jiné představit dětem různé formy kultury a vybavit je základy chování v divadlech, biografech a na koncertech.


Zdroj: město Chodov



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář