Cheb: Zemědělskou ulici převede kraj po opravách na město (TV Západ)

0

cheb, zemědělská ulice, opravy, rekonstrukce, michal pospíšil, martin hurajčík, projekt, uzavírka, gravitační zeď


Po dlouhých letech spěje plán na opravu chebské Zemědělské ulice do finále. Na opravách za desítky milionů se budou společně podílet město Cheb a Karlovarský kraj. Komunikace doposud patří právě kraji, který ji po ukončení prací předá městu do majetku.

„Karlovarský kraj si splní svoji povinnost tak, jak bylo dohodnuto. My samozřejmě uděláme vrchní vrstvu, tzv. obrus, a město Cheb se rozhodlo, že si vymění veškeré inženýrské sítě s kompletním podkladem silnice. Takže až bude akce provedena z obou stran, předáme tuto silnici do majetku města Cheb,“ potvrdil informaci 1. náměstek hejtmanky Martin Hurajčík.

Kraj investuje přes 4 miliony korun. Práce začnou ještě letos.

„Čekáme na vydání stavebního povolení. To očekáváme v březnu. Během tří měsíců by měla být zhotovena technická dokumentace. Očekáváme, že během letních měsíců bychom měli v podstatě vybrat realizátora – dodavatele stavby. Pokud všechno půjde tak, jak si představujeme, měla by stavba začít v září 2018 a dokončena by měla být, předpokládáme, v říjnu 2019,“ uvedl místostarosta Chebu Michal Pospíšil.

Zemědělská ulice patří k páteřním komunikacím. Bylo proto nutné práce rozdělit do etap, aby se minimalizoval dopad na dopravní situaci v Hájích.

„Začali bychom v podstatě tou částí okružní křižovatky a poté bychom pokračovali směrem k silnicím Jesenická a Sokolovská. Letos jsme v rozpočtu po úpravách nechali 15 milionů korun. Celková částka by podle rozpočtu měla být kolem 40 milionů korun,“ vyčíslil místostarosta.

Součástí stavby bude kromě povrchu vozovky také splašková kanalizace, odvodnění, nové veřejné osvětlení, propustek Hájského potoka, ale i tzv. gravitační zeď. Ta umožní rozšíření chodníku v kritickém místě zatáčky, které se vyznačuje nepřehledností. Počítá se i se sadovými úpravami a mobiliářem – lavičkami, odpadkovými koši a informační tabulí. Autobusová zastávka bude s přístřeškem. Lokalita se v posledních letech stala místem pro rodinnou výstavbu a ta bude pokračovat.

„Město Cheb tam počítá s tím, že je tam vyčleněna parcela na rodinné domy, v podstatě je to nedaleko Zemědělské ulice, tzn., že by tam mohla probíhat výstavba. Takže tam si myslím, že to bude mít vliv na celou lokalitu,“ dodal Pospíšil.

Soukromé investice do bydlení se ve městě po letech stagnace rozbíhá. Pokračuje projekt u obchvatu sídliště Skalka, staví se i v centru v ulici Dukelská.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář