Cheb: Ve školce se diskutovalo o stacionáři Mája (TV Západ)

0

cheb, mš mašinka, stacionář mája, diskuse, šárka borkovcová


Na čtvrtek 1. listopadu 2018 svolala ředitelka Mateřské školy v Bezručově ulici diskusní fórum ve věci včlenění denního stacionáře Mája do prostor školky. Po úvodním incidentu, kdy chtěla ředitelka školky zavolat policii na štáb Regionální televize, se situace uklidnila a setkání proběhlo bez větších potíží.

Diskuse se zúčastnili zástupci školky, Denního stacionáře Mája, maminky dětí včetně postižených z Máji i několik zastupitelů města. Dvouhodinové jednání, ve kterém padla řada argumentů z obou stran se diskutující shodli, že hlavním problémem je způsob, který město zvolilo při prosazení přesunu. 

Ze současného vedení města se akce nikdo nezúčastnil. Na stránkách města bylo zveřejněno stanovisko, které v zásadě označuje za viníka situace osobu ředitelky Borkovcové. 

„Nevím, jakým nedopatřením se přihodila událost, že jsem se v uvozovkách dostala do situace, kdy nejsme, jemně řečeno, na jednotné vlně s městem Cheb - s vedením města Chebu. Mě to strašně mrzí, protože je to pro mě, teď to řeku sobecky, celkem nepříjemná situace, kdy zřizovatel mi ukládal úkoly, a já je nemohla splnit, protože bych porušila právní předpisy,“ vylíčila přítomným ředitelka Borkovcová.

Plánovaný přesun schválila v lednu letošního Rada města. Situaci tak bude muset vyřešit až nově ustanovené Zastupitelstvo města. Dennímu stacionáři Mája hrozí uzavření pro neplnění požadavků na stavebně - technický stav zařízení. Jedná se přitom o jediné pobytové zařízení v Karlovarském kraji určené pro mentálně handicapované děti a mládež ve věku od 3 do 26 let.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář