Cheb: V modrém věžáku vzniknou desítky malých bytů (TV Západ)

0

cheb, modrý věžák, dyleňská, oprava, rekonstrukce, investice, byty, malometrážní, pořadník, jalovec


Bývalá vysokoškolská kolej v Chebu v Dyleňské ulici se promění podle plánu na nájemní bydlení pro mladé rodiny a seniory. Jak jsme informovali v dubnu, pokračují tím plány města. Vzniká projektová dokumentace a na jaře příštího roku se má začít s rekonstrukčními pracemi.

„I přesto, že od podniků v Průmyslové zóně byl velký zájem přeměnit modrý věžák na ubytovnu, což jsme rezolutně odmítli, tak jsme se rozhodli jít cestou přebudování této stavby na klasický bytový dům s 56 byty a nebytovým prostorem. Byla zadána projektová dokumentace, která by měla být hotova do konce roku. Na začátku roku 2018 by se mohlo začít s přestavbou. Vznikly by tam především velmi poptávané byty 1+KK a 2+KK vhodné pro mladé rodiny nebo důchodce s tím, že by se klasicky vybíralo nájemné podle pravidel, která platí ve všech městských bytech. Celkové náklady by se měly poměrně rychle vrátit, protože by se alespoň podle současných odhadů měla rekonstrukce vejít do 10 milionů,“ shrnul základní informace o projektu starosta města Antonín Jalovec.

Kvůli rekonstrukci na byty musí město řešit také parkovací místa. Podle norem jich musí v okolí přibýt alespoň 16. Vytipovány už jsou některé plochy, například vedle Riegrových sadů. Byty budou přidělovány podle pořadníku.

„Město má velice propracovaný systém pořadí – bodování jednotlivých žádostí. Takže i veřejnost se může přesvědčit, že se opravdu dostane na ty zájemce, kteří jsou v nejakutnější nebo v nejhorší životní situaci,“ ujistil veřejnost Jalovec.

Za devítipatrový věžový dům město zaplatilo vysoké škole 25,8 milionu korun, tedy odhadní cenu objektu. 



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář