Cheb: Strážníci kontrolovali chatové oblasti i pejskaře

0

cheb, mp, strážníci, kontrola, chatové oblasti, pejskaři, přestupek, oznámení


V závěru listopadu provedli strážníci Městské policie Cheb ve spolupráci s policisty z Obvodního oddělení Policie ČR Cheb - město kontrolu chatových oblastí a zahrádkářských kolonií na území Chebu.

Kontrola správného zabezpečení chat a zahrad proběhla v osmi předem vytipovaných lokalitách. Tyto kontroly se provádějí z preventivních důvodů, aby policisté předešli páchání trestné činnosti, jako je například vloupání do objektů, a následnému pátrání po odcizených věcech.

Na různých místech Chebu proběhla také kontrolní akce zaměřená na pejskaře. Strážníci kontrolovali, jestli jsou psi na vodítku, jestli jsou očipovaní a zda po nich jejich majitelé uklízejí. Při kontrolách více než čtyř desítek pejskařů bylo zjištěno několik přestupků. Ukázněným pejskařům strážníci poděkovali a rozdali jim reflexní obojky. Přestupky těch neukázněných byly řešeny na místě, případně oznámeny správnímu orgánu. Podobné kontrolní akce se budou opakovat. Cílem je omezit znečištění chodníků, travnatých ploch a parků.

Chebští strážníci se zapojili do preventivní akce městských policií nazvané „Buď vidět.“ Strážníci rozdávali občanům reflexní prvky a seznamovali je s tím, jak důležité je jejich používání zejména za snížené viditelnosti.


Zdroj: město Cheb



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář