Cheb: První etapa opravy Písečné zahájena (TV Západ)

0

cheb, písečná, opravy komunikace, parkování, miroslav plevný, objížďka


Avizovaná první část opravy chebské Písečné ulice byla v těchto dnech zahájena. Důležitá spojnice ve čtvrti Hradčany bude do konce roku kompletně opravená.

„Platí uzávěra úseku ulice Písečné mezi, Chebáci budou znát, Modrým věžákem a ulicí Na Hradčanech, kde začne dlouho očekávaná rekonstrukce, která bude následně navazovat druhou etapou, tzn. úsekem mezi ulicí Na Hradčanech a Osvobození a nakonec třetí etapou – kruhovým objezdem. Hlavním obsahem je kompletně zrekonstruovat ulici. Tzn. jak vlastní vozovku, tak chodníky. Dojde tam k částečné úpravě rozmístění vozovky, chodníku a parkovacích míst. I když zrovna v tomto úseku, který začal, bude dispozice hodně podobná – na jedné straně šikmé stání a na druhé podélné. Dojde ale ke kompletní úpravě povrchů včetně podkladových vrstev. Všichni vědí, že ulice už to dlouho potřebuje. Součástí je i veřejné osvětlení a asi na dvou místech v rámci celého projektu dojde k vybudování buď podzemních nebo částečně podzemních kontejnerů na komunální odpad,“ popsal místostarosta Chebu Miroslav Plevný. 

Uzávěra této části Písečné by měla trvat do června. Poté se zprovozní a uzavře se další úsek, který se opraví. 

„Musíme zachovat přístup k objektům. Tzn., pokud tam bude rozkopáno a budou se tam dělat nějaké sítě, budou tam provizorní lávky. Logicky je potřebné, aby všichni, kteří se tam budou pohybovat, se pohybovali pouze v koridorech, které k tomu budou určeny, nyní mluvím o pěších osobách, a dbaly zvýšené opatrnosti právě třeba na těch lávkách. Budou se prostě pohybovat na stavbě, nemůžeme ji ale úplně uzavřít, protože lidé tam budou bydlet dál,“ upozornil Plevný.

Obě etapy by měly být hotové do konce letošního roku. 

„Předpokládali jsme náklady v rozsahu 23 až 25 milionů korun. Myslím si, že vysoutěženo bylo za asi 19,5 milionu. Takže jsme oproti předpokladu „ušetřili.“ Nicméně zde nejde o ušetření, tady jde o to, aby akce proběhla tak, jak má a abychom získali kvalitně opravené komunikace,“ dodal místostarosta Plevný.

Během rekonstrukčních prací budou připraveny dvě objízdné trasy. První vede ulicemi Dyleňská, U Stadionu, Matěje Kopeckého a Osvobození, druhá ulicí Osvobození, náměstím Prokopa Holého a Dyleňskou.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář