Cheb: Portál nemovitostí bude nabízet více položek (TV Západ)

0

cheb, antonín jalovec, nemovitosti cheb, městský web, developerské projekty, pozemky


Město Cheb zřídilo před lety specializovaný web určený pro zájemce o koupi nebo pronájem městských nemovitostí. Ten se brzy dočká výrazného rozšíření nabídky, aby občané a investoři měli lepší informace.

„Chebskenemovitosti.cz na kterém by mělo inzerovat nemovitosti, které jsou k dispozici pro případné, ať už zájemce o koupi bytů, pronájem nebytových prostor nebo např. pro developerské projekty. Zastupitelstvu jsme dali na vědomí to, že na tento web hodláme umisťovat všechny důležité pozemky, které jsou určeny k zástavbě, protože se ukazuje, že v minulosti byli v Chebu výrazně upřednostňováni někteří místní zájemci, kteří se dobře vyznají na místním realitním trhu a mají informace, které ve zbytku republiky chybí. Takže nám sem často chodili potencionální investoři a byli překvapeni tím, kolik developerských příležitostí v Chebu a okolí ve skutečnosti je. Postupně na webu budeme zveřejňovat jak všechny byty pro občany, které mohou sloužit např. k opravě svépomocí, tak třeba i nabídku nebytových prostor či důležité pozemky, kde mohou vznikat nějaké developerské projekty. Jedná se o možnosti veškerých typů výstavby, což znamená, jak rodinné domy, tak i území určená pro parcelaci a výstavbu rodinných domů a samozřejmě i pro bytové  domy,“ popsal starosta Chebu Antonín Jalovec.

Město samo investovat do výstavby nehodlá, zváží ale v některých případech například zasíťování pozemků.

„Já jsem zásady, že město by nemělo samo přímo stavět byty. Logicky ale máme např. jak společnost CHETES, tak společnost TEREA, z poloviny vlastněnou městem, které mají stavební divize a které by se potenciálně mohly těchto projektů účastnit,“ uvedl možnosti starosta.

Z opozice vzešla na posledním jednání zastupitelů obava, že město tímto krokem de facto vyhlásilo záměr a už nic nebrání výprodeji obecního majetku.

„Bohužel část opozice, což je u zastupitele dost zajímavé, nepochopila, že se jedná pouze o informaci a nikoliv o zahájení prodeje, což je úkon, který musí být vyvěšen na úřední desce a je úplně něčím jiným, než co my momentálně provádíme,“ odmítl Jalovec.

V době zpracování reportáže byl v nabídce na adrese www.chebskenemovitosti.cz k prodeji jeden činžovní dům s jednotlivými byty a jeden víceúčelový objekt bývalé školky na Zlatém Vrchu. K pronájmu pak 25 bytů do svépomocné opravy, 13 dalších bytů a 24 nebytových a kancelářských prostorů.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář