Cheb: Aukce bytů v Modrém věžáku se blíží (TV Západ)

0

cheb, aukce bytů, nájemní bydlení, modrý věžák, dyleňská, simona liptáková, chebskenemovitosti.cz


Pronájem 28 bytů v chebském Modrém věžáku v Dyleňské ulici chystá město. Do otevřeného výběrového řízení formou aukce se mohou přihlásit se mohou nejen obyvatelé města.

Věžák město koupilo od Vysoké školy, která zde měla studentské koleje.

„V první fázi byla zrekonstruována ubytovna. Ta se nachází v 1. až 4. nadzemním podlaží v modrém věžáku. Poté se začaly rekonstruovat bytové jednotky. Jedná se o 5. až 10 nadzemní podlaží. Nyní se zrekonstruovalo 28 bytových jednotek o velikosti garsoniér, 1+1 a 2+KK. V některých bytech jsou lodžie a v některých ne, podle umístění. Výběrové řízení vyhlašujeme 5.12., všechny informace budou k dispozici na úřední desce města, kde budou veškeré informace k elektronické aukci potřebné žadatelům,“ vysvětlila tisková mluvčí města Chebu Simona Liptáková.

Každý žadatel si může zúčastnit maximálně tří aukcí, za každou se skládá jistina 5000 korun. Základní nájemné je 75 a 85 korun za metr čtvereční a bude se přihazovat. Město si zároveň další byty ponechalo pro přidělování jako služební.

„Město Cheb počítá s dvěma patry, což je 5. a 6. nadzemní podlaží, kde máme připravené byty pro potřeby nemocnice, škol. Máme i žádosti od firmy Autobusy Karlovy Vary pro nové řidiče autobusů. Takže máme připraveny některé bytové jednotky, pár jich je tam ještě volných, ale některé už máme zablokovány,“ přiblížila Liptáková.

Pro zájemce město připravilo několik termínů pro prohlídky. 

„Máme připraveny tři prohlídky. Mám to zde napsané, kdy si mohou návštěvníci přijít prohlídnout byty. Bude to 12.12., 17.12. a 7.1., vždy v 10 hodin a poté v 16 hodin, kde budou komentované prohlídky a prohlídka nabízených bytů,“ dodala Liptáková.

Hlásit se do aukce bude možné od 5. prosince. Termín ukončení je 14. ledna 2019, poté začnou aukce. Od prosince budou dostupné také informace na webových stránkách www.chebskenemovitosti.cz.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář