Bochov: Svatý Martin přijel do města (TV Západ)

0

bochov, sv. martin, průvod, rohlíčky, tradice


Tradiční příjezd sv. Martina do Bochova letos provázelo nevlídné počasí. Ačkoliv ráno pokryl město lehký sněhový poprašek, odpoledne se rozpršelo a déšť se sněhem vydržel po celou dobu akce.

Přesto se před místní školou sešlo na osm desítek nejodolnějších občanů města, kteří se s úderem 16 hodiny vydali na zhruba 20 minutová pochod okolím centra.

Vedl je svatý Martin na bílém koni s doprovodem a asistovala také hlídka Policie ČR. 

Když průvod došel před místní radnici, organizátoři označili páskou místo, kde se mohly děti vozit na obou koních. V chodbě úřadu se pak rozdávaly svítilny, ze kterých děti i dospělí vytvořili spirálu štěstí. Každý kdo svítilnu vložil si podle tradice zajistil štěstí a hojnost. Mezi lidmi také procházely členky Kulturní komise při Radě města Bochova a rozdávaly svatomartinské rohlíčky. Ty byly plněné jablky nebo tvarohem a vyznačovaly se skvělou chutí. Napekly je právě členky komise, které zároveň s finančním přispěním města akci organizovaly. 

Pro zahřátí byl k dispozici horký čaj, dospělí si pak mohli dát grog nebo svařené víno. S ohledem na chladné a vlhké počasí tak učinila řada z nich. Snad se za rok počasí umoudří, přálo si všichni.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář