Bochov: Šlapačky se ukázaly i na náměstí (TV Západ)

0

bochov, šlapačky 2018, josef roštejnský, trial bochov, martin matějíček, martin křoustek


Soutěž ve šlapačkách se jezdí v Bochově na Karlovarsku už dobrý 40 let. Letošní ročník, který proběhl v sobotu 23. června a neděli 24. června, si nenechali ujít jezdci z pěti zemí.

Na deset sekcí odstupňovaných podle náročnosti se vydalo celkem 67 jezdců v kategoriích od dětí až po Elite. 

„Letos pořádáme v kuse 9. ročník. Kdysi dávno se ale ještě za Svazarmu jeli také šlapačky, které pořádal můj otec, takže pokračujeme v tradici. Pomáhá nám spousta lidí, především obec, sbor dobrovolných hasičů a samozřejmě Trial team Bochov,“ uvedl Josef Roštejnský, ředitel závodu. 

Mezi závodníky se objevilo opět více jezdců v dětské kategorii.

„Máme radost z toho, že před čtyřmi lety závodili tři děti a dnes je jich 14,“ pochlubil se ředitel.

Už od útlého věku musí znát děti správnou hantýrku jezdců šlapaček. Třeba, proč musí diváci stát za „mlíkem“.

„Mlíko“ je páska. Je to z tradice, kdy kdysi dávno bylo „mlíko“ v pytlících a tratě se dělali z toho pytlíku. Takže od toho je to to „mlíko“. Jinak je to igelitová páska, která ohraničuje sekci,“ prozradil Roštejnský.

Během dvou dnů se uskutečnili rovnou dva samostatné závody.

„Je to tradice. Vždy se pořádají dvoudenní podniky. Jednak je to proto, aby jezdci nemuseli jet takovou dálku jen na jeden den, proto jsou podniky dvoudenní. Je zde deset úseků – sekcí. Každá sekce se jede třikrát. Dvě sekce jsme postavili z umělých překážek na náměstí. Sekce jsou zde tradiční, v podstatě sekce musíme vybírat podle terénu, abychom do nich dokázali vložit překážky,“ doplnil Roštejnský.

Pětičlenný organizační tým doplnilo v obou dnech závodu dalších 25 pomocníků. Spojku mezi jednotlivými sekcemi měli na starosti členové místního Trial klubu Bochov. Prvenství v elitní kategorii v sobotu patřilo  Martinovi Matějíčkovi před Martinem Křoustkem a v neděli si pořadí vyměnili.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář