Aš: Rekonstrukce Laritmy pokračuje (TV Západ)

0

, laritma, rekonstrukce, zuš, blažek, bytové družstvo


Stavební ruch panuje v okolí objektu Laritma v Aši. Do areálu kulturního centra se po dokončení rekonstrukce nastěhuje zdejší Základní umělecká škola.

Vzniká přístavba a úprav se dočká i okolí rozsáhlého komplexu.

„Laritma se skládá ze dvou částí – kulturního centra a z nové umělecké školy. Umělecká škola bude taková, aby odpovídala požadavkům 21. století. Budou tam sály, moderní keramické dílny, moderní učebny pro audiovizuální techniku či výstavní prostory. Celý projekt připravovali spolu s architektem pedagogové umělecké školy, kteří si v podstatě nadiktovali, co by tam chtěli. V rámci projektu se upravuje i okolí Laritmy. I to okolí bude zaměřeno do toho uměleckého vzdělávání. V letošním roce jsme investicí začali. V květnu by měla končit. Celá rekonstrukce včetně toho okolí a parku vychází zhruba na 46 milionů korun. Do příštího roku nám zbývá proinvestovat zhruba třicet,“ popsal starosta Aše Dalibor Blažek.

Do konce května má být vše hotovo. Okolí školy včetně sítě osvětlených cest, schodišť i opěrných zdí. Výrazným prvkem bude čtveřice ocelových věží jako vyhlídky propojené lávkami s terénem. Chybět nebude park a kavárna pro čekající rodiče. Využití najde i současná budova ZUŠky.

„Máme v tuto chvíli záměr využít bývalou uměleckou školu, což je bývalý bytový dům, a další dům v centru města tak, abychom založili bytové družstvo pro občany Aše. Město Aš by do tohoto bytového družstva vložilo tyto dvě nemovitosti. Bytové družstvo by si poté požádalo o hypoteční úvěr a z těchto budov vybudovalo bytové domy pro mladé rodiny,“ přiblížil Blažek.

Celkem by mělo v obou budovách vzniknout okolo 13 bytů. Město již vyčlenilo v rozpočtu jeden milion korun na přípravu projektů. 



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář