2009 – Sokolov: Nemocnice získala speciální lůžka (3912) (TV Západ)

0

2009, archiv, sokolov, nemocnice, speciální lůžka, jip, zdravotníci, zdeněk berka, petra blažková, zuzana fialová, pomoc, dar, interna


Speciální polohovací lůžka americké výroby získala sokolovská nemocnice. Díky daru sokolovských zastupitelů ve výši jeden milion korun mohli zdravotníci vyměnit již dožilá lůžka na jednotce intenzivní péče.

„Za milion korun jsme pořídili šest kusů lůžek pro intenzivní péči, umístěných na JIPu interního oddělení. Jsou to perfektní lůžka v celkové hodnotě 750 tisíc korun. Ze zbytku jsme poté pořídili sedm klasických standardních lůžek,“  vyjmenovala náměstkyně pro lékařskou péči Zuzana Fialová.

Nová elektricky polohovatelná lůžka včetně příslušenství již fungují. Usnadní manipulaci sestrám a pro léčbu pacientů znamenají vysoký komfort. 

„Polohuje se horní polovina, dolní polovina těla, Trendenburgovu polohu, nohy nahoru, hlavu níž, to jsou takové protišokové, hlavně to umí kardiacké křeslo. Tzn., že pacienta nemusíme z postele předávat do křesla, ale uděláme to na jednom místě. Pacient nám nesklouzává z lůžka, protože automaticky se zvedají i dolní končetiny. Takže se sestřičky nemusí fyzicky namáhat a dávat pacienta nahoru. Obrovská výhoda je pět koleček – manipulace z JIPu někam jinam je výhodnější tím, že to lépe zatáčí,“ popsala výhody vrchní sestra JIP a interny Petra Blažková.

Oddělení sokolovské nemocnice se tak stalo špičkově vybaveným pracovištěm v kraji. 

„Myslím si, že náš interní JIP je taková výkladní skříň naší nemocnice. Je to jedno z nejlépe vybavených oddělení. V posledních letech zde proběhla rozsáhlá rekonstrukce, kde byly rekonstruovány rozvody. Kompletně vše bylo uděláno nově. Postele byly poslední kamínek, který jsme potřebovali, aby ten celek vypadal perfektně a bylo všechno v pořádku,“ sdělila dále Zuzana Fialová.

Město v souladu s volebními programy zastoupených stran podporuje svou nemocnici každoročně. 

„Pomoc je pravidelná. Pokud si vzpomínám, tak je to min. sedmý nebo osmý rok. Dříve to bývaly dva miliony korun. Nyní jsme měli určité finanční potíže, takže jsme uvolnili pouze milion korun,“ řekl místostarosta Zdeněk Berka.

I pro příští rok se v návrhu rozpočtu počítá s částkou milion korun na pomoc sokolovské nemocnici. Zdravotníci by za tento dar rádi pořídili novou infuzní techniku. 




Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář