2000 – Cheb: Využití chátrajícího kláštera je stále nejasné (TV Západ)

0

2000, archiv, cheb, klášter, objekt, spáleniště, památka, rekonstrukce, finanční prostředky, pavel vanoušek


Objekt kláštera v ulici 17. listopadu v blízkosti chebského sídliště Spáleniště, který po roce 1989 opustila Pohraniční stráž, již několik let chátrá. Kongregace milosrdných sester, jež je jeho vlastníkem, před nedávnem projevila zájem o spolupráci s městem na dalším využitím této památky.

Ještě v letošním roce by měly v areálu začít probíhat záchovné a záchranné stavební práce. 

„Pokusili jsme se zjistit od vlastníka, konkrétně s ním jednal pan starosta, kdy jednal s paní doktorkou Kalistovou, která je právní zástupkyní vlastníka a má plné právo disponovat s tímto majetkem, o tom, jaký je záměr využití tohoto majetku ze strany církve. A jak z jednání vyplynulo, tak zatím žádný konkrétní záměr pro využití tohoto majetku církev nemá,“ uvedl místostarosta Pavel Vanoušek. 

Představitelé řádu by přivítali, kdyby samo město předložilo návrh na další využití objektu nebo kdyby se našel jiný konkrétní zájemce, který by areál využíval. Církvi totiž chybějí na kompletní rekonstrukci finanční prostředky. Navíc na podzim letošního roku opustí jedinou udržovanou část kláštera místní ekonomická fakulta, která zde má v současné době koleje. Pak bude potřeba zajistit stálou ostrahu této budovy, aby nedošlo k její devastaci. 


Autor: 2 Editor Článek může obsahovat komerční sdělení.

Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář