Karlovy Vary: Uměleckoprůmyslová škola jde do zadávacího řízení (TV Západ)

Rada Karlovarského kraje schválila zadávací dokumentaci projektu rekonstrukce, dostavby a modernizace vzdělávacího zázemí Střední uměleckoprůmyslové školy keramické a sklářské Karlovy Vary.

dezinfekce

Posunout dále by se tak měl tento strategický projekt.

„Který je v celkové hodnotě kryt jeden a půl miliardou korun s tím, že osmdesát pět procent by mělo být čerpáno z Fondu spravedlivé transformace z Evropských fondů. Připravujeme se právě tou zakázkou tak, abychom mohli ideálně začít v první polovině roku 2025 s faktickou realizací, přičemž předpoklad je, že ta dostavba a rekonstrukce bude trvat čtyřicet osm měsíců. Tak jak je schválen i harmonogram v rámci toho strategického projektu,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek. 

Část historické budovy, která není staticky porušena zůstane zachována, zbytek včetně přístavby ze 70. let nahradí moderní prosvětlené prostory. 

„S tím, že bude dostavba podle architektonické studie Petra Hájka, která už byla prezentována a je velmi kvitována i odbornou veřejností tak, aby poskytla dostatečné zázemí nejen současným oborům středoškolským, ale už víme, že tam bude působit i Západočeská univerzita z Plzně oborem Ateliér skla. Budou tam ateliéry, budou tam dílny. To znamená, že to bude nejen prostá střední škola, ale řekněme i nějaké centrum vzdělávání nejen sekundárního, ale i terciárního, to znamená univerzitního,“ přiblížil hejtman. 

Plánovaný vzdělávací komplex bude postaven ve standardu energeticky úsporné budovy. Areál díky novým možnostem umožní přijetí většího počtu studentů. Kromě toho, že bude sloužit jako vzdělávací zařízení, zahrnuje také dvě výstavní galerie, aulu pro přednášky a kulturní události, kavárnu či sportovní centrum. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy