Saunový ráj na zahradě: Jak si vybrat ideální venkovní saunu?

Přemýšlíte o koupi venkovní sauny, ale ztrácíte se v široké nabídce a nevíte, jak na to? V tomto článku vám poradíme, na co se při výběru zaměřit, abyste si vybrali saunu ideální pro vaše potřeby a přání.

dezinfekce

Venkovní sauna už dávno není jen luxusním doplňkem, ale dostupným způsobem, jak si dopřát relaxaci a posílit zdraví. Nabídka modelů a typů je ale široká, a tak se může zdát, že výběr té správné sauny je věda. Nenechte se odradit! S trochou znalostí a našimi tipy to zvládnete hravě.

Určete si počet osob

Prvním krokem je ujasnit si, pro kolik osob bude sauna určena. Venkovní sauny se vyrábějí v různých velikostech, od malých modelů pro jednu nebo dvě osoby až po velké sauny, které mohou pojmout až osm a více osob. Pokud plánujete saunování s přáteli nebo rodinou, zvolte saunu s dostatečnou kapacitou, abyste se v ní cítili komfortně.

Pamatujte ale, že větší sauny budou potřebovat více energie na vytápění, což může zvýšit provozní náklady.

Vyberte si typ topení

Základní dělení saun je na sauny s elektrickým a s dřevným topením. Sauny selektrickými kamny jsou nenáročné na obsluhu a údržbu, snadno se regulují a hodí se i do menších prostor. Sauny s dřevným topením přináší autentičtější zážitek a vůni dřeva, vyžadují ale více práce s přípravou topiva a údržbou.

Zvažte materiál a design

Nejčastějším materiálem pro výrobu venkovních saun je smrkové dřevo, které je cenově dostupné a má výborné vlastnosti. Oblíbené jsou i sauny z cedrového dřeva, které má antibakteriální vlastnosti a příjemnou vůni. Design sauny si vyberte podle svého vkusu a stylu zahrady.

Konstrukce sauny by měla být robustní a dobře izolovaná, aby byla zajištěna dlouhá životnost a efektivní udržování tepla. Důležité jsou také kvalitní dveře a okna, které by měly být dvojitě zasklené a dobře utěsněné.

Nezapomeňte na doplňky

Základní výbavou sauny jsou kamna, lavice a osvětlení. Mnoho modelů nabízí i doplňkové prvky, jako jsou prosklené stěny, infrazářiče, ozvučení, relaxační podsvícení či venkovní sprchu nebo ochlazovací bazének.

Investujte do kvality

Nešetřete na kvalitě sauny. Kvalitní materiály a zpracování jsou zárukou dlouhé životnosti a bezproblémového provozu. Vyberte si saunu od renomovaného výrobce, který nabízí záruku a servisní služby.

Užijte si relaxaci!

Až budete mít vybranou saunu, nezbývá než si ji užít. Saunování přináší mnoho benefitů pro zdraví, ať už fyzické, tak psychické. Relaxujte, zbavujte se stresu a posilujte svou imunitu.

Autor: REGIONPLZEN.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
UNIWEB - weby od lidí pro lidi

Hlavní zprávy